HIMSS EMRAM Seviye 6 Olduk
01 Şubat 2018

Hastanemize, HIMSS Analitik ve İstanbul Medipol Üniversitesi tarafından 28 Kasım 2017 tarihinde HIMSS EMRAM Seviye 6 Validasyon ziyareti yapılmış ve başarı ile sonuçlanarak Hastanemizin durumu HIMSS EMRAM Seviye 6 olarak belirlenmiş ve Dijital Hastane olma yolunda en büyük adımlardan biri atılmıştır.

1961 yılında kurulan HIMSS, kendine başvuruda bulunan hastanelerin dijital süreçlerini değerlendirmek ve ne kadar dijitalleştiklerini tespit etmek için hastaneleri "dijitallik" kavramı üzerinden analiz ederek 1'den 7'ye kadar derecelendiriyor ve akredite ediyor. Uluslararası standartlara uygunluğun temini ve klinik süreçleri iyileştirmek amaçlı uygulanan EMRAM Modeli kapsamında Türkiye’de Kasım 2017 itibariyle 'HIMSS Seviye 6 akreditasyonuna sahip olan toplam 87, Seviye 7'de ise yalnızca 1 hastane bulunmaktadır. Hastanemizin amacı Seviye 7’ye ulaşmak olup, Seviye 7’ye ulaşmanın en büyük aşaması olan Seviye 6 akreditasyonunu 28 Kasım 2017 tarihinde elde etmiştir.