Bebek İşitme ve Tarama Testi Hakkında
09 Aralık 2022

İstanbul Bahçelievler Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan İşitme Laboratuvarında bebeklere yönelik İşitme kaybı konusunda tarama testi yapılabilmektedir. Sadece  bebeklere ve okul öncesi çocuklara yapılan ve kısaca TARAMA ABR testi olarak adlandırılan Bebek İşitme ve Tarama testi için müracaatlarınızı, mesai saatler içinde İşitme Laboratuvar birimimize yapabilirsiniz. Hastanemizden TARAMA ABR testi konusunda hafta içi her gün randevu alarak hizmet alabilirsiniz. Randevu için İşitme Laboratuvarını arayabilir yada birimimizi ziyaret edebilirsiniz.
Hastanemizde  KLİNİK ABR testi yapılmamaktadır.

TARAMA ABR testi öncesinde mutlaka yanınızda bulunması gereken evraklar.

·         Annenin nüfus cüzdanı,

·         Bebeğin nüfus cüzdanı,

·         Bebeğin aşı kartı.

TARAMA ABR testi öncesinde dikkat edilmesi gerekenler;

·         Randevunuza gelmeden 3 gün önce bebeğinize banyo yaptırmayın ve kulağına krem, bebek losyonu, bebek yağı gibi bebek bakım ürünlerini kullanmayın.

·         Bu test bebeğiniz derin uykudayken yapılabilmektedir. Bu sebeple bebeğinizin altı temiz olduğundan emin olun ve derin uyku sırasında yada hemen öncesinde randevu saatinize uygun zamanlamayla getirin.